3 Redenen om gratis e-books op je website te publiceren

gratis e-bookSteeds meer ondernemers bieden ze aan: een of meer gratis e-books op hun website. Soms zijn ze een paar pagina’s, soms wel veertig. En om ze te mogen downloaden, moet je meestal iets doen: je inschrijven voor de nieuwsbrief of een bericht op Facebook of Twitter plaatsen.

Maar waarom zijn al die e-books gratis verkrijgbaar? Waarom zou je gratis informatie weggeven, als je eraan kunt verdienen?

1.       Gratis informatie zorgt voor meer bezoekers op je website.

Als je regelmatig gratis informatie op je website publiceert, trekt dat flink wat bezoekers aan. Wel moet die informatie leerzaam en waardevol zijn.
Het beste is om kennis uit je vakgebied met lezers te delen. Welke tips kun je geven als socialmedia-expert? Welke geweldige methode raad je aan als zoekmachinespecialist?

Bundel je kennis in een e-book en websitebezoekers zullen het downloaden, delen op social media en naar kennissen mailen. En wie je website bezoekt en het e-book downloadt, heeft duidelijk interesse in je vakgebied en is een potentiële klant.

kennis delen2.       Door kennis te delen, laat je zien dat je expert bent in je vakgebied.

Al bedrijf wil je graag betrouwbaar en geloofwaardig zijn. Je wilt dat potentiële klanten naar jou toe gaan en niet naar je concollega’s. Door gratis kennis uit je vak te publiceren, laat je zien dat je die kennis in huis hebt en zelfs bereid bent om die gratis te delen. Lezers van jouw e-book zien dat je goed bent in wat je doet en kloppen graag bij je aan als ze je producten nodig hebben.

3.       Kom hoger in Google.

Is jouw e-book lekker leesbaar, informatief en uniek? Dan wordt het hoogstwaarschijnlijk heel vaak gedownload. Bovendien zullen veel mensen naar de downloadpagina verwijzen, bijvoorbeeld op hun website, op Twitter, Facebook en Google+.

Al die inkomende links (inbound links) naar jouw website zijn positief voor je vindbaarheid in Google. Google hecht namelijk veel waarde aan inkomende links, omdat die aangeven dat je website relevant en betrouwbaar is. Zo trek je dus nog meer bezoekers naar je website.

Download het Gratis E-book

Download gratis e-book

Wil je meer weten over het publiceren van gratis e-books op je website? Download hier het gratis e-book. E-ppie vertelt je graag hoe je zelf een e-book maakt en promoot!

Comments

  1. Ik kan er van getuigen dat een ebook heel veel bezoekers naar je site kan trekken. Ik zie dat gebeuren op mijn website.