5 goede voornemens voor je website

Goede voornemens website 2013

Beginner-klein

Een nieuw jaar is aangebroken en daarmee komen ook de goede voornemens weer tevoorschijn. Misschien wil je stoppen met roken, vaker sporten of je partner nog meer verwennen – stuk voor stuk goede voornemens! Maar heb je wel eens aan je website gedacht? Verdient die niet ook een voornemen? Graag deel ik vijf tips met je om je website ook dit jaar te blijven verbeteren.

1.       Plaats je contactgegevens op elke pagina.

Als potentiële klanten je website bezoeken, wil je uiteindelijk dat ze contact met je opnemen voor een afspraak. Deze stap is het kleinst als je contactgegevens gemakkelijk vindbaar zijn, het liefst vanaf elke webpagina. Tip: plaats ze in een zij- of bovenbalk die altijd in beeld is en waarvoor niet gescrold hoeft te worden.

2.       Controleer of je website nog wel up-to-date is.

Tijden veranderen, dus ook het design en de inhoud van websites. Heb je al tien jaar lang dezelfde website? Denk dan na over vernieuwing en sta open voor iets nieuws, bijvoorbeeld een zakelijk blog, de integratie van social media en video’s. Controleer daarnaast of de producten op je website nog up-to-date zijn en of je misschien nieuwe producten aanbiedt of oude producten weg kunnen.3.       Start een zakelijk blog.

Afgelopen jaar werden er heel wat blogs gepubliceerd en kwamen er massa’s nieuwe bloggers bij. Waar wacht jij nog op? Kruip in de pen (of het toetsenbord) en deel je kennis met geïnteresseerden en potentiële klanten. Maak van je website een kennisarchief.

4.       Geef websitebezoekers een cadeautje.

Niets is zo leuk als gratis iets krijgen, en dat geldt ook voor je websitebezoekers. Zij zullen je maar al te dankbaar zijn als je ze iets leuks geeft waar ze iets van opsteken – en dat dus zonder te betalen (je bent een Hollander of je bent het niet). Leuke cadeautjes zijn een e-book boordevol tips, een leerzame video of een handige checklist.

5.       Plan een wekelijkse onderhoudsbeurt in.

Een website moet niet alleen up-to-date zijn, maar ook goed blijven draaien. Plan daarom een wekelijkse onderhoudsbeurt in, waarin je je website back-upt, opschoont en updates installeert.