Comments

 1. Bedankt voor dit artikel! ik heb nog maar net twitter (een weekje) en ik had een tweet geplaatst. Nu heeft een uitgever van een verschrikkelijk boek mij geretweet, maar dan het bericht aangepast alsof ik op zoek was naar het boek! erg slechte reclame voor mijn bedrijf (boek gaat ook over sex). Heb ze meteen geblokkeerd en als spam opgegeven. Maar helaas staat die retweet wel op hun account.

  • Mariska van Dasselaar says:

   Hoi Priscilla,

   Sommige bedrijven halen inderdaad nare trucjes uit voor hun eigen belang. Goed dat je het bericht als spam hebt opgegeven. In erge gevallen kun je eventueel nog een klacht indienen bij Twitter.

   Mariska

 2. Hoe kan je de blokkering ongedaan maken?

  • MvDasselaar says:

   Bezoek hiervoor het profiel van de persoon die je geblokkeerd hebt. Rechtsboven zie je de knop ‘Geblokkeerd’ staan. Klik hierop om de blokkering ongedaan te maken.

 3. Bedankt voor de tip, hoewel ik ‘m tot op heden gelukkig nog niet nodig heb gehad. Ik heb alleen maar leuke volgers 🙂

 4. ik heb een paar weken geleden een aantal volgers moeten blokkeren. Die doken ineens op, veelal in het Russisch en zonder contactmogelijkheid. Heel vaag. Die heb ik er af gezet, mede op basis van de tips die ik hier vond.

  • Hopelijk doet Twitter zelf wat meer aan dergelijke ‘volgers’, want het is sowieso niet de bedoeling dat ze anderen lastig kunnen vallen. Tot die tijd is blokkeren in elk geval een goede optie.

 5. John Doe says:

  Hi,

  Kan een bedrijf (zoals bijv.) eneco ook jouw hele twitter account blokkeren? of ervoor zorgen dat dit gebeurt?

 6. anoniem says:

  Hoi, waar kun je ergens een lijst zien van je geblokkeerde mensen?
  Want ik weet de namen namelijk niet meer en ze staan niet bij mn volgers…

 7. Ik heb het getest en het werkt! 🙂

 8. Vraagje; ik heb zojuist een volger geblokkeerd. Kan deze nog wel via zoekresultaten, met zoekterm mijn bedrijfsnaam, nog wel mijn Tweets lezen?
  Gaat om hetvolgende; regelmatig benader ik potientiele klanten door op bepaalde termen te zoeken. Meestal hebben zij een vraag waarop ik dan antwoord geef. Enkele minuten later geeft ook een concurrent, waarvan ik zeker weet dat deze mij in de gaten houd, ook een reactie op die vraag.
  Ik wil dus dat deze concurrent geen enkele tweet meer van mij kan lezen.
  Heb ik dit opgelost met alleen een blokkade?

  • Hoi Erik,

   Voor zover ik weet kan een geblokkeerde twitteraar nog wel je berichten lezen. Het blokkeren zorgt ervoor dat die persoon je geen tweets meer kan sturen, bijvoorbeeld als die je lastigvalt met reclame of virustweets.

   De enige manier om je tweets onzichtbaar te maken is door een slotje op je profiel te zetten, maar dat zou ik afraden als je zakelijk twittert. Alles wat je twittert, staat natuurlijk open en bloot op internet. Dat is aan de ene kant een voordeel voor jouw personal branding, maar tegelijkertijd kijken je concollega’s ook mee. Dat is niet altijd leuk, maar dat hoort er gewoon bij.

 9. kunnen mensen die i kvolg maar die mij ni volgen mijn tweets ook lezen?
  hoe deblokkeer je iemand op twitter?

  • Iedereen op internet kan je tweets lezen, tenzij je je tweets met een slotje afsluit bij de instellingen, dus ook mensen die je niet volgen. Hoe je iemand blokkeert, lees je in dit blogartikel, maar daarmee blokkeer je alleen berichten van die persoon naar jou toe.

 10. innie says:

  kan twitter de karakters voor tekst te typen ni langer maken, ge kunt amper 2 zinnen maken :s

 11. Digimom says:

  Mijn tweets zijn openbaar. Maar als mensen mij volgen, maar hun tweets wel voor mij afschermen, dan blokkeer ik ze. Ik hou niet van pottenkijkers. Ik heb dat 2x meegemaakt.

 12. willeimijn says:

  dus wanneer ik iemand blokkeer dan kan hij mijn tweets niet meer lezen en ook niet mij volgen?? krijgt diegene die je blokkeert ook geen berichtje binnen dat ik diegene blokkeer??

  • Als je iemand blokkeert, betekent dat dat die persoon je geen berichten meer kan sturen via Twitter. Ook verschijn je niet meer in elkaars lijst van volgers. Hij of zij kan je berichten nog wel lezen.

 13. Grietje says:

  Is er een manier om in contact te komen met iemand die je heeft geblokkeerd?
  Ik ben nl door een ‘bekende’ twitteraar geblokkeerd na 1 kritische reactie.
  Dit vind ik serieus erg spijtig omdat ik hem met veel interesse volgde.
  Graag zou ik hem dat meedelen, maarja een weet aan hem komt na de blokkade niet aan en aangezien hij mij niet volgt kan ik hem geen dm sturen.
  Heeft iemand een idee hoe ik met hem in contact kan komen?

  • Je zou kunnen onderzoeken of die persoon een website heeft en hem of haar kunnen mailen. Wie weet kun je dit wel bespreken en vragen waarom je geblokkeerd bent.

 14. Hey, weet iemand ook hoe je moet deblokkeren?

 15. hoe deblokeer je weer iemand

 16. Kan je een persoon die je geblokkeerd hebt nog wel een persoonlijk bericht sturen? Ik had een volger die ik niet meer zie in de “follows you” lijst en ik zie op haar profiel ook niet meer dat ze mij volgt. Zij heeft nog wel de melding staan dat ze mij gewoon volgt. Om dat aan te tonen heeft ze me een persoonlijk bericht gestuurd. Daar kon ik echter niet op reageren en kreeg de melding “deze persoon volgt jou niet”.

  Kan het zijn dat ze me per ongeluk (en ja, dan is het echt per ongeluk) geblokkeerd heeft en mij nog wel berichten kan sturen maar andersom niet? Heb deze vraag ook naar twitter support gestuurd maar heb meer vertrouwen in jullie 🙂

 17. Ik wil graag weten of iemand die ik heb geblokkeerd kan zien dat ik dat heb gedaan?!?!!? Kan iemand mij een antwoord geven op deze vraag??????????????

 18. Joke van Ameijde says:

  Ik vind de tweets ‘uitgelicht door’ waarbij ik steeds reclame ontvang erg vervelend. Kan ik dat als spam rapporteren of moet ik die bedrijven één voor één blokkeren?

 19. Marijke says:

  Niemand kan mij retweeten (tekentje kleurt licht). Onder instellingen bij privacy etc. zie ik geen slotje staan en m.i. ook nooit vergrendeld. Waar kan ik het slotje vinden of mij vertellen wat er aan de hand zou kunnen zijn? Kan het eventueel aan de pc liggen?

 20. Geertje says:

  Hoe voorkom ik dat iemand die ik geblokkeerd heb toch mijn tweets kan lezen. Ik heb een stalker en zou me een stuk vrijer voelen op twitter…

 21. Hi, kan iemand het zien als je hemof haar blokkeert?