Eindelijk staat je website bovenaan Google. Maar wat nu?





Eindelijk is het dan zover: na wat uurtjes te hebben doorgebracht met het schrijven van blogartikelen en het verzinnen van belangrijke zoekwoorden voor je website, sta je eindelijk bovenaan Google. De eerste stap is gezet en het is nu zaak om te blijven bloggen, waardevolle content te blijven produceren en je zoekwoorden strategie te optimaliseren.

Terwijl je dat doet, zie je de bezoekersaantallen steeds meer groeien. Maar wat moet je nu met al die bezoekers? Hoe zorg je ervoor dat bezoekers daadwerkelijk klanten worden?



Acquisitie via een call to action
Een groeiend aantal bezoekers op je website is een ware beloning voor al het harde werk. Maar alleen vindbaar zijn in Google is natuurlijk niet genoeg om daadwerkelijk klanten te werven. Je websitebezoekers zijn via uiteenlopende kanalen en redenen op je website gekomen, en het is aan jou om ze te vertellen wat ze daar ‘moeten’ doen.

Uiteraard is het niet slim om luidkeels te schreeuwen dat ze jouw klant moeten worden. In plaats daarvan zou je een call to action kunnen plaatsen. Een call to action bestaat uit een knop of tekst die vraagt om een bepaalde handeling, namelijk het klikken erop om naar een zogenaamde landingspagina te gaan. Het is letterlijk een oproep tot actie, zoals de Engelse term al aangeeft, en het werkt echt! Op de landingspagina kun je iets aanbieden, bijvoorbeeld:

  • Een gratis probeerversie van de software die je verkoopt.
  • Een gratis kennismakingsgesprek.
  • Gratis toegang tot een webinar.
  • Andere gratis waardevolle content.

Landingspagina
Op de landingspagina laten bezoekers bijvoorbeeld hun naam en e-mailadres achter om toegang te krijgen tot de aangeboden waardevolle content. Zo hebben zij bijvoorbeeld een gratis e-book en jij hun contactinformatie om te vragen wat ze ervan vinden.

Call to actions zijn een effectieve manier om bezoekers aan te sporen om tot actie te komen. Gebruik je actieve werkwoorden zoals ‘klik’, ‘download’, en ‘registreer’, dan heb je extra veel kans op succes.