Facebook pagina: een YouTube app toevoegen

Ben je beginnend of bestaand ondernemer? Dan kun je als vele andere bedrijven niet achterblijven! Wil je social media marketing volledig inzetten, dan is een Facebook pagina een prachtige tool om in contact te treden met potentiële leads. Het leuke is dat er heel wat gratis Facebook apps bestaan om Facebook uit te breiden, zoals YouTube for pages.

YouTube app voor Facebook pagina’s

Standaard kunnen YouTube-video’s gemakkelijk op het Prikbord worden geplaatst. Het nadeel hiervan is dat de video’s al snel omlaag zakken bij het verschijnen van nieuwe updates op het Prikbord. Is het niet veel handiger om een aparte pagina voor je YouTube-video’s te hebben?De YouTube app installeren

Involver YouTube for pagesOm de YouTube app te installeren ga je om te beginnen naar je Facebook pagina. Bovenin zie je een zoekveld.

 1. Typ YouTube in het zoekveld en klik op YouTube for pages. Hiermee ga je naar de YouTube app van Involver.
 2. Klik vervolgens op Naar de toepassing gaan. Je wordt nu gevraagd om naar je persoonlijke Facebook-account te gaan, zodat je de toepassing kunt installeren.
 3. Klik vervolgens op Click here to install.
 4. Selecteer je Facebook pagina in het uitrolmenu en klik op YouTube for pages toevoegen.
 5. Ten slotte wordt naar je bedrijfsnaam en telefoonnummer gevraagd. Zodra je dit hebt ingevuld is de installatie voltooid.

Facebook YouTube appEen YouTube-kanaal instellen

Na de installatie kom je direct op de pagina waarin je de gebruikersnaam of kanaalnaam kunt invullen waarvan je video’s wilt weergeven. Vul deze naam in en selecteer de andere opties naar wens. Bevestig met een klik op Save Changes.

Soms duurt het even voordat de video’s zichtbaar worden. De nieuwe pagina staat links in het menu van je Facebook pagina.

Comments

 1. bedankt voor je uitleg!

 2. Mariska van Dasselaar says:

  Graag gedaan, Marcel! En jij bedankt voor het lezen. 🙂

 3. Na even zoeken op deze site terecht gekomen en ik ben er uit !
  Bedankt

 4. Robbert says:

  Beste Mariska,

  Hartelijk dank voor de uitleg. Alleen ná stap 4 krijg ik de volgende foutmelding: ”Internal server error”. Iemand hier bekent mee? Kan er op google met deze zoekterm niets over vinden.

 5. ik kom niet op de site weet iemand hoe ik dan daar op kom

 6. TOP! dankje 😀