Je WordPress-blog personaliseren (2)

In het vorige artikel heb je kunnen lezen hoe je je aanmeldt voor een gratis WordPress blog dat voor je wordt gehost. Ook is uitgelegd hoe je blogteksten publiceert, zodat je alvast hebt kunnen starten met het plaatsen van artikelen.

Momenteel ziet je WordPress-blog er waarschijnlijk wat standaard uit, want er zijn vele andere blogs met hetzelfde uiterlijk. Zou het niet veel leuker zijn als je het uiterlijk naar smaak kunt aanpassen?WordPress aanpassen

Wordpress themaGelukkig zijn er in WordPress genoeg mogelijkheden om het een en ander aan te passen, zowel qua uiterlijk als qua functionaliteit. Met de gehoste versie ben je in vergelijking tot een WordPress-blog op je eigen webserver wel beperkt in deze wijzigingen. Toch is er nog genoeg mogelijk om je blog naar smaak aan te passen. In dit artikel wordt beschreven hoe je een ander thema voor je blog instelt, zodat het meer past bij jou of je bedrijf.

Een ander WordPress thema instellen

  1. Ga naar je WordPress-blog en zorg dat je ingelogd bent.
  2. Klik linksboven op My Account om naar je Dashboard te gaan.
  3. Klik in het menu op Weergave en vervolgens op Thema’s.

Standaard wordt bij aanmelding een willekeurig thema voor je gekozen. Op deze pagina zie je wat er allemaal nog meer mogelijk is. Zo staan er allerlei leuke thema’s die je voor je blog kunt instellen.

Wordpress thema aanpassenBlader maar eens door de vele thema’s en je zult versteld staan van de creaties die hier verkrijgbaar zijn. Let er wel op dat niet alle thema’s gratis zijn. Indien een thema geld kost, staat de prijs erbij vermeld.

  1. Wil je weten hoe een thema eruitziet? Klik dan onder het betreffende thema op Voorbeeld. Je blog wordt dan in dat thema weergegeven.
  2. Klik op de terugknop van de browser om terug te keren.
  3. Wil je een thema toepassen? Klik dan onder dat thema op Activeren.

Hiermee is het thema toegepast. Wil je toch liever een ander thema? Het wijzigen van het thema gaat opnieuw op bovenstaande manier.

Lees hier het artikel ‘WordPress cursus: een gratis blog starten (1)‘.