Meer bezoekers op je website door je blog te promoten

blog-promotenJe bent flink aan het schrijven en de blogteksten verschijnen in een razend tempo op je blog. De vindbaarheid van je website groeit en ook het aantal bezoekers. Dat een zakelijk blog je website hoger in Google kan krijgen, is duidelijk. Maar kun je er niet nog meer uit halen?

1.       Promoot elk blogartikel op sociale media.

Een zeer effectieve manier om je blogartikelen bekendheid te geven, is promotie op sociale media. Elke keer als je een artikel hebt geschreven, plaats je de link naar dat artikel op Twitter, je Facebook-pagina, Google+, LinkedIn of Pinterest. Je zult merken dat het aantal bezoekers stijgt.

2.       Plaats links naar blogartikelen in de nieuwsbrief.

Verstuur je een nieuwsbrief voor je bedrijf? Plaats hier dan teasers in naar je blogteksten. Geef aan wat het lezen van de artikelen oplevert. Wat leer je ervan of welke unieke oplossing wordt geboden? Als je de nieuwsgierigheid genoeg opwekt, klikken lezers wel op de link naar het volledige artikel.

3.       Plaats de link naar je blog in je e-mailhandtekening.

Hoeveel e-mails verstuur jij per dag? Vast wel heel wat. Dan is je e-mailhandtekening een prima plek om de link naar je blog/website in te plaatsen.4.       Zorg dat lezers zich op je blog kunnen abonneren.

De meeste blogsystemen beschikken over een optie waarmee lezers zich op het blog kunnen abonneren. Wanneer ze dit doen, krijgen ze bij het verschijnen van elk nieuw artikel een e-mailnotificatie. Daarmee groeit de kans dat ze je nieuwe artikelen lezen. Verwijs dus onder elk nieuw artikel naar de mogelijkheid tot abonneren en geef aan wat de meerwaarde hiervan is.

5.       Verwijs in blogteksten naar oudere artikelen.

Tot slot is je blog zelf een ideale plek om de afzonderlijke artikelen te promoten. Verwijs in nieuwe blogartikelen maar eens naar gerelateerde artikelen. Zo stimuleer je lezers om ook de andere artikelen op je blog te lezen. Hoe meer tijd lezers op je website doorbrengen, hoe beter.