Optimaliseer je WordPress blog

WordPressAls net begint met WordPress, ziet alles er nogal standaard uit. Je ziet een van de gratis WordPress thema’s en er is niets dat aangeeft dat dit jouw blog is.

Met de WordPress versie die je op je eigen webspace gebruikt, kun je zelf heel veel aanpassen en toevoegen. Of je nu een geheel eigen thema wilt, social media buttons onder elk blogartikel of extra pagina’s: het kan allemaal. Ook zijn er zeer nuttige plugins die de functionaliteit uitbreiden. Maar hoe maak je het beste gebruik van de opties die er zijn?7 tips voor je WordPress blog

  1. Upload een persoonlijke headerafbeelding met bijvoorbeeld je foto en bedrijfslogo. Vooral een foto maakt je blog persoonlijk – en dat vinden lezers leuk.
  2. Bewerk een bestaand thema of maak je eigen WordPress thema. Maar pas op: een bestaand thema wordt bij de eerstvolgende WordPress update overschreven, waardoor al je wijzigingen verloren gaan. Maak dus een kopie van het bestaande thema en sla het op onder een eigen naam.
  3. WordPressMaak gebruik van widgets om je blog in te delen. Handig is een zoekveld, links naar categorieën en naar vorige blogartikelen.
  4. Voeg social media buttons toe aan WordPress. Het beste zijn plugins die de knoppen onder elk blogartikel plaatsen. Dit maakt het gemakkelijk voor lezers om het blogbericht te delen.
  5. Heb je een bedrijfswebsite? Dan is het natuurlijk het beste om het blog en de website als één website te integreren, bijvoorbeeld in WordPress. Lukt dat je niet? Maak dan een aparte pagina aan in WordPress met de link naar je website.
  6. Koppel Google Analytics aan WordPress, zodat je bezoekersaantallen kunt bijhouden. Lees is dit artikel hoe je dat doet.
  7. Voeg leuke afbeeldingen toe aan je blogartikelen. Dat maakt je blog aantrekkelijk en lekker leesbaar.