SlideShare: ga viraal met presentaties!

Virale Marketing - E-ppieVirale marketing is het helemaal: een blogartikel, e-book of video is zo populair dat het zich razendsnel over het internet verspreidt. Het is dan ook de droom van veel bedrijven om iets te publiceren dat viraal gaat.

‘Hoe mooi is het dat iets wat je zelf hebt gemaakt zich steeds verder kan verspreiden, van de ene persoon naar de andere, en dat daarbij jouw ideeën bekend raken bij mensen die je niet kent,’ schrijft David Meerman Scott in zijn boek De Nieuwe regels van Sociale Media. Gaat jouw geweldige content viraal, dan krijg je in een klap naamsbekendheid – en een hoop potentiële klanten.

3 redenen om SlideShare te gebruiken voor je bedrijf

De online dienst SlideShare kan je helpen om viraal te gaan. Upload presentaties boordevol bruikbare kennis en wie weet wordt jouw presentatie wel een hit. Er zijn dan ook genoeg redenen om deze mogelijkheid te benutten.1.       Je presentaties worden door veel mensen bekeken.

Content op SlideShare wordt door veel mensen bekeken. Een gemiddelde presentatie kan in een week tijd zo’n 70 weergaven krijgen van mensen die je niet eens in je netwerk hebt. Kun je nagaan hoeveel succes geweldige, waardevolle content heeft! Je uploads zijn dan ook goed vindbaar in zoekmachines zoals Google. Verder blader je zo door de sheets heen en hoef je bestanden niet eerst te downloaden.

2.       Je uploads kunnen gemakkelijk worden gedeeld.

SlideShare heeft net als YouTube alle ingrediënten in huis om snel en gemakkelijk iets met je netwerk te delen. Publiceer presentaties op Twitter, Facebook en LinkedIn of neem ze op in je blog of webpagina via de embed-functie. Met een druk op de knop stuur je content in een e-mail naar een kennis of zakenrelatie. Dit zijn de ideale functies voor virale content.

3.       Je hebt een centrale plaats voor je presentaties.

Behalve dat onbekenden je profiel kunnen bekijken, is dit de plek om na een workshop je PowerPoint– of Prezi-sheets te plaatsen. Deelnemers van je workshop kunnen dan naderhand de sheets inzien. Tijdens de workshop hoeven ze dan niets te noteren.

Vraag: hoeveel succes heb jij met SlideShare? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.