Testimonials op je WordPress-website: laat je klanten spreken!

Ruim een jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe printer. Zoals gewoonlijk begon de zoektocht op internet, om eens wat all-in-ones met elkaar te vergelijken. Al snel ontstond er een selectie potentiële kandidaten die soortgelijke functies hadden. Vervolgens keek ik op vergelijkingswebsites naar wat consumenten daarover schreven. Aan de hand van positieve klantervaringen maakte ik mijn keuze.

klantervaringen website

Goede klantervaringen zijn goud waard

Klantervaringen (testimonials) zeggen meer dan je eigen webteksten. Je kunt nog zo hard roepen wat jouw diensten of producten de klant opleveren; wat de klant zegt, zegt het meest. Zij hebben persoonlijk ondervonden wat een printer, softwarepakket of dienst voorstelt en weten waar ze over praten. Als het goed is, zijn ze ook nog objectief en eerlijk.

Plaats klantervaringen op je website

Testimonials zijn een onmisbaar onderdeel van je website. Dit is de plek waar jouw klanten hun mening kunnen geven en je aan kunnen bevelen. Goede testimonials stellen potentiële klanten gerust, waardoor ze onbezorgd met je in zee gaan.

Een handige WordPress-plug-in

klantervaringenAls je WordPress op je eigen webruimte gebruikt, dan kun je hiervoor een handige plug-in van LessThanWeb installeren. Met deze plug-in voer je zelf de ervaringen van klanten in, inclusief foto en het webadres van de klant. Bovendien kun je groepen testimonials van elkaar scheiden en kiezen op welke pagina’s je die wilt weergeven.
Een leuke bijkomstigheid is dat deze plug-in niet alleen voor klantervaringen gebruikt kan worden, maar ook om bijvoorbeeld producten onder elkaar weer te geven. Op Gratis-e-book.net wordt deze plug-in bijvoorbeeld gebruikt om gratis e-books weer te geven.

Bezoek de downloadsite om de plug-in te downloaden en installeren.

Vraag: merk jij dat klantervaringen je voordeel opleveren?

 

 

Comments

  1. Hoi Mariska,

    Gebruik jij deze WordPress plugin nog steeds voor het weergeven van testimonials of gebruik je misschien (ook) een andere plugin de laatste tijd? Ik heb deze plugin namelijk gedownload, maar ik zoek er eentje met wat meer “body”, een mooier design.