Tweeps ontmoeten tijdens de Twibo Nijmegen

Twibo NijmegenHet is woensdagavond en ik hijs mij vol verwachting in een verfijnde outfit. Vanavond is netwerkavond, dus ik moet goed voor de dag komen. In het Nijmeegse café De Hemel wordt namelijk de Twibo Nijmegen georganiseerd, een netwerkbijeenkomst voor ondernemende tweeps (Twitter-gebruikers) en non-tweeps.

Glimlachend denk ik terug aan mijn vorige bezoek in juni, toen ik mij nerveus tussen een verzameling vriendelijke, geïnteresseerde ondernemers voegde. Intussen ben ik al een tijdje actief als freelance tekstschrijver en is het angstzweet verruild voor gezonde anticipatie. Tussen de enthousiaste gasten bevinden zich namelijk meerdere voor mij bekende tweeps – en die ga ik vanavond ontmoeten!

Zoek de Tweep

Twibo NijmegenBij aankomst verrijst er echter een nieuw probleem: want wie zijn eigenlijk de twitteraars waar ik al tijden contact mee heb? Tijdens een vlugge scan over de al aanwezige gezichten probeer ik Twitter-profielfoto’s aan mensen te koppelen. Waarom ziet iedereen er in het echt zo anders uit?

Gelukkig ontdek ik al snel een bekend gezicht en volgt een leuke ontmoeting. Bij twijfel werp ik een vlugge blik op de naambadge, waardoor ook de andere tweeps worden gelokaliseerd. Vervolgens is het gezellig babbelen met een drankje.

Een korte presentatie, maar vooral netwerken

Twibo NijmegenHet leuke aan de Twibo Nijmegen is dat de focus ligt op waar de bijeenkomst om draait: netwerken. Mike en Aruna van Groeipotentie.nl houden een korte presentatie met Twitter-tips en later over acquisitie. Verder is er voldoende tijd om met elkaar te praten, nieuwe mensen te ontmoeten of mensen aan elkaar voor te stellen. Het schemerlicht van het sfeervolle café zorgt hierbij voor een ontspannen, informele sfeer.

Wat mij betreft is het een zeer geslaagde avond! Met een voldaan gevoel en een tas vol visitekaartjes verlaat ik rond middennacht de borrel. En ik verheug me nu al op de volgende Twibo!

Wil jij ook naar de Twibo?

Groeipotentie.nl organiseert in verschillende steden Twitter-borrels. Kijk op Groeipotentie.nl voor meer informatie.

Volg mij op Twitter

Wil je mij op Twitter volgen? Volg me dan op @MvDasselaar of op @MariskaMedia.