Twitter-workshop

marion meulenbroek sinai

Marion Meulenbroek

Sinds een paar jaar heeft mijn tante een reisorganisatie voor trektochten door de Sinai-woestijn in Egypte. Vergezeld van een groep enthousiaste reizigers, een stel bedoeïenen en kamelen, trekt zij graag door de woestijn. Intussen zijn er allerlei groepen enthousiast teruggekeerd en ook ik heb mij vorig jaar aan dit avontuur gewaagd. Wandelen door uitgestrekte landschappen, klimmen over een pas en schommelen op een kameel: wie wil dat nu niet? Ik vertel mijn vrienden en kennissen dan ook enthousiast over betoverende nachten onder de sterrenhemel en het opmerkelijke reilen en zeilen van de bedoeïenen.

De mond-tot-mondreclame van Twitter

Dit soort mond-tot-mondreclame is nu net het middel dat mijn tante kan helpen om bekendheid te krijgen. Maar toen ontdekte ik Twitter en hoezeer nieuws en informatie zich daar als een lopend vuurtje verspreidt. Plaats een opmerkelijke tweet en opeens weet de hele wereld er vanaf. Ik besloot mijn tante van dit ogenschijnlijk wonderlijke middel op de hoogte te brengen.

‘Twitter? Ja, daar heb ik wel eens van gehoord,’ zei ze. ‘Maar wat het nut ervan is?’

Hierop stroomde een waar promotieplan uit mijn mond. ‘Twitter is het helemaal,’ zei ik. ‘Het is een waar marketingmiddel en je kunt er simpelweg niet meer omheen. Waarom zou je er niet aan beginnen?’

‘Nou, vertel me er maar eens over tijdens een lunchafspraak.’

Twitter-lunch

En zo zaten we gezellig te eten in een Nijmeegs eethuisje, babbelend over social media. Van het een kwam het ander en onlangs gaf ik mijn tante een ware Twitter-workshop. Kort voordat ze naar de Sinai vertrok, wou ze nog snel de fijne kneepjes leren van het Twitter-vak, zodat ze ter plekke haar belevingen zou kunnen Twitteren.

twitter marion meulenbroek

Marion op Twitter

Intussen staan haar eerste tweets online en is ze daarbij een blog over haar belevingen in de Sinai gestart, om leuke, grappige en boeiende situaties met de plaatselijke bevolking levendig te berichten. Wat is democratie eigenlijk voor de bedoeïenen en hoe kijken zij aan tegen het vertrek van oud-president Mubarak? En hoe zien zij een vlotte Westerse vrouw als mijn tante?

Benieuwd? Volg mijn tante (Marion Meulenbroek) dan op Twitter.

mariska van dasselaar twitteren in begrijpelijke taalOok leren Twitteren?

Wil je ook leren twitteren voor je bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor informatie of een eerste kennismaking.

Lees het boek Twitteren in Begrijpelijke Taal

Hou je meer van lezen? Lees dan het boek Twitteren in Begrijpelijke Taal. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe je Twitter gebruikt, inzet voor je bedrijf of hobby en wat je er allemaal mee kunt.