Twitteren met TweetDeck

 

 

TweetDeck

Als je net begint met twitteren, dan weet je niet anders dan dat je dit via Twitter.com doet. Je bent gewend aan de helderblauwe tinten van de Twitter-website en je weet intussen hoe je een tweet plaatst, anderen volgt en gevolgd wordt.

Maar er is nog veel meer mogelijk via Twitter. Wil je graag foto’s op Twitter publiceren of links naar andere websites inkorten? Dan zijn daar verschillende websites voor. Op ten duur wordt het alleen wel vermoeiend om al die websites telkens weer te openen. Gelukkig bestaat er een gratis programma dat deze functies (en nog veel meer) allemaal in zich heeft: TweetDeck.

Met TweetDeck op verschillende social media

 

TweetDeck is een programma waarmee je verschillende social media kunt bijhouden, zoals Twitter, Facebook, LinkedIn en MySpace. Het is beschikbaar voor Windows, Linux (binnenkort verdwijnt het voor Linux), Mac en verschillende mobiele apparaten. In dit artikel wordt uitgegaan van de desktopversie van TweetDeck.

TweetDeckHet handige van TweetDeck is dat je meerdere accounts tegelijk kunt bijhouden. Gebruik je bijvoorbeeld een Twitter-account voor persoonlijke doeleinden en een apart account voor je bedrijf? Dan kun je beide accounts tegelijk en in één venster gebruiken. Ook is het mogelijk om daarnaast een Facebook-account en bijvoorbeeld een LinkedIn-account te gebruiken.

Per account kun je een aparte kolom instellen, zodat je in één oogopslag ziet of er updates zijn op verschillende social media. Hetzelfde geldt voor de verschillende Twitter-pagina’s: de Timeline, mentions en privéberichten verschijnen allemaal naast elkaar in verschillende kolommen. Het handige is dat je zelf kunt beslissen welke kolommen je wilt weergeven.

Eenvoudig twitteren

 

Twitteren verloopt gewoon op de gebruikelijke manier. Wel heb je allerlei handige functies tot je beschikking. Met TweetDeck kun je onder andere:

1. Automatisch links laten inkorten terwijl je typt, zodat je daarvoor niet meer naar een andere website hoeft.

2. Foto’s en video’s meesturen zonder daarvoor een website te openen.

TweetDeck3. Tweets inplannen om op een later tijdstip te versturen. Zo vergeet je nooit meer iets te versturen en kun je in één keer een heleboel tweets klaarzetten voor later.

4. In één keer een tweet op meerdere accounts plaatsen.

5. Tweets laten vertalen.

6. Automatisch een notificatie op het scherm ontvangen bij een nieuwe tweet. Dit staat standaard ingesteld en kan ook worden uitgeschakeld.

TweetDeck installeren

 

Wil je TweetDeck graag eens uitproberen? Bezoek dan http://www.tweetdeck.com om het te downloaden. Zorg wel dat je eerst Adobe AIR installeert (instructies op de downloadpagina).

Comments

  1. Hallo,
    punt 4 geeft aan dat je meerdere accounts kunt gebruiken voor 1 tweet. Helaas nu niet meer als je vooruit plant. Tweetdeck pakt dan maar nog 1 account. Voor groepen op FB lukt dit geee niet meer.

    • Mariska van Dasselaar says:

      Bedankt voor je reactie. Ik wist niet dat dit niet meer werkt bij vooruitplannen.