Twitteren voor beginners: 9 tips voor leuke tweets
Social media advies: Twitter

Social media zijn een ware hype geworden – vooral Twitter. Je hoeft maar een krant of tijdschrift open te slaan en er wordt gebedeld om het een of ander op Twitter te volgen. Ook op tv komt het blauwe vogeltje alsmaar weer voorbij.
Wanneer je dan eindelijk overstag bent en een Twitter-account hebt aangemaakt, rijst de vraag op wat je hier eigenlijk mee doet. Wat plaats je nu eigenlijk op Twitter? Hier volgen 9 tips voor leuke, interessante tweets.

Tips voor leuke tweets

  1. Twitter je mening over van alles en nog wat, het liefst over actualiteiten, tv-programma’s en politiek. Het beste is om je mening te motiveren binnen de maximaal toegestane ruimte van 140 tekens.
  2. Laat het weten als je iets bijzonders hebt meegemaakt. Stel je voor: je hebt je favoriete celebrity gespot of een hele bijzondere reis gemaakt. Plaats het op Twitter.
  3. Kom je opmerkelijk, bijzonder of grappig nieuws tegen? Deel het met je volgers!
  4. Plaats interessante feitjes op Twitter.
  5. Doe live verslag vanaf een conferentie, interessante presentatie of andere gebeurtenis door tweets te versturen vanaf je smartphone, het liefst met bijbehorend fotomateriaal. Zo ben je net een reporter.
  6. Plaats links naar je blogteksten of andere creatieve uitspattingen op Twitter, zodat anderen je hersenspinsels kunnen lezen.Twitter
  7. Wees vooral afwisselend in wat je twittert en zorg dat je tweets waardevol zijn. Je moet het namelijk waard zijn om te volgen. Kwaliteit gaat echt boven kwantiteit.
  8. Treed in contact met je volgers door op hun tweets te reageren. Het leuke van Twitter is dat het niet eenrichtingsverkeer is, maar dat je interactie hebt met je volgers. Je kunt dan ook prima netwerken op Twitter.
  9. Twitter je zakelijk? Wissel zakelijke tweets dan af met minder zakelijke tweets. Mensen vinden het vaak leuk om te zien dat je mens bent en ook graag spinazie eet.

Comments

  1. Leuke tips, goed om mee te nemen.