Twitterfeed: je blog automatisch op Twitter

Momenteel heerst er op internet een flinke discussie over het wel of niet automatiseren van updates op social media. Koppel je Twitter en Facebook aan elkaar? Koppel je Twitter aan LinkedIn? Plaats je op alle kanalen wel of niet dezelfde berichten?

Dezelfde vraag kan gesteld worden bij Twitterfeed. Wil je dat er automatisch een update op Twitter wordt geplaatst wanneer je een nieuw blog publiceert? Of plaats je liever een tweet per blogartikel, zodat je het op het blog kunt afstemmen en wellicht meer bezoekers krijgt?

Werken met Twitterfeed

Wat je keuze of motivatie ook is, in dit blogartikel lees je hoe je Twitterfeed kunt gebruiken. Het is namelijk ontzettend handig als je niet elke keer handmatig een tweet hoeft te plaatsen wanneer je een blog hebt gepubliceerd. Tijdbesparend, dus!

TwitterfeedTwitterfeed instellen

 1. Bezoek http://twitterfeed.com en klik op Register now om je te registreren. Doorloop de stappen om het aanmeldproces te voltooien.
 2. Wanneer je bent ingelogd, bevind je je op het Dashboard. Klik rechtsboven op Create new feed.
 3. Vul de naam in van de feed, bijvoorbeeld ‘blog’.

Twitterfeed werkt met zogenaamde RSS-feeds. Zodra er een nieuw blogartikel op je blog wordt gepubliceerd, krijgt Twitterfeed een signaal. Vervolgens plaatst Twitterfeed automatisch een tweet met de link naar het blog.

De vraag is nu: werkt jouw blog met RSS? In dit geval gaan we even uit van een WordPress-blog. Als het goed is, staat er ergens op de hoofdpagina van je blog een link met de naam RSS-berichten (of iets soortgelijks).

 1. TwitterfeedKlik op deze link. Selecteer nu in de adresbalk de link van deze pagina en kopieer deze met de toetscombinatie Ctrl + C.
 2. Plak de link in Twitterfeed onder Blog URL or RSS feed URL met Ctrl + V. Mocht je blog geen RSS-feed hebben, plak dan het websiteadres naar je blog in dit veld.
 3. Klik op Advanced Settings om verder instellingen te verrichten, bijvoorbeeld hoe vaak er gecheckt wordt of er nieuwe blogartikelen gepubliceerd zijn en hoe je de link wilt inkorten.
 4. Ook kun je hier een prefix of suffix aan de tweet toevoegen, bijvoorbeeld [blog] om aan te geven dat het om een nieuw blogartikel gaat. Een prefix komt vooraan de tweet te staan en een suffix achteraan.
 5. Klik op Continue to Step2.
 6. Klik bovenaan op Twitter en vervolgens op Authenticate Twitter. Log in met je Twitter-account en klik op App Authoriseren. Dit is nodig om de verbinding tussen Twitterfeed en Twitter tot stand te brengen.
 7. Klik op Create Service om te voltooien.

Werkt het?

Plaats een nieuw blogartikel op je blog om te controleren of de koppeling werkt. Heb wel even geduld. Soms duurt het even voordat de automatische tweet verschijnt.

Mariska Media tweet

 

Hulp nodig?

Wil jij graag hulp krijgen bij het werken met Twitter, Twitterfeed of andere onderwerpen op het gebied van social media? Ga voor meer informatie naar de website van Mariska Media.

Verder lezen

Twitteren met TweetDeck
Optimaliseer je blog met de Google Adwords Keyword Tool
Twitteren voor beginners: 9 tips voor leuke tweets

Comments

 1. Heey Mariska ik heb een vraag. Ik heb twitterfeed aangesloten op mijn Facebook en Twitter en mijn blogs worden automatisch doorgezet, maar altijd komen de categorieën in me tweets en facebookberichten. Die zou ik eruit willen halen, maar ik weet niet hoe. Heb jij daar misschien een oplossing voor?

 2. Mariska van Dasselaar says:

  Volgens mij heeft dit te maken met het blog waarop je een bericht plaatst. Behalve de eerste berichtregels leest Twitterfeed kennelijk ook de categorie uit. Ik denk dat het probleem in de feed zelf ligt, dus aan het blog. Bij WordPress heb ik hier namelijk geen last van. Bij de instellingen van Twitterfeed zie ik zo snel geen optie om woorden uit het bericht te filteren.

 3. Mooie Handleiding! Alhoewel ik zelf niet zo’n fan ben van geautomatiseerde tweets heb ik je blog gelinkt in mijn artikel http://tweepuntnu.wordpress.com/2011/09/07/25-snelle-blog-tips-voor-beginners/

 4. Ik heb een twitterfeed gemaakt, hij heeft het nu 1 keer mijn nieuw bericht geplaatst als ik op check it out klikte.
  De dag erna kwam er terug een nieuw artikel online en hij zette niets op mijn twitter/facebook. dan heb ik ook op check it out geklikt en het doet nog niets?
  Hoe kan ik het herstellen/automatisch zetten?

  • Vaak duurt het even voordat een bericht op Twitter en Facebook komt nadat het gepubliceerd is. Heb je al gekeken of dat het geval is?

   • Ja, deze morgen om 7u online gekomen. Hij refresht elk uur. Nog steeds geen bericht op twitter en facebook

    • Je moet de URL van de RSS-feed van je blog in Feedburner invoeren. Weet je zeker dat die klopt? Het is verder erg lastig om zo op afstand in te schatten wat het probleem kan zijn. Het enige wat je kunt doen is alle instellingen nalopen.

     • De rss url klopt want hij zegt dat hij werkt. Ik heb niet aan de instellingen gekomen.
      Behalve om bij prefix : nieuw artikel in te vullen