Videomarketing met een YouTube-video: ga viraal!
videomarketing

Kijk jij graag video’s op internet? Terwijl je lekker achterover hangt in je stoel, laat je de informatie tot je komen. Beelden zeggen vaak meer dan woorden. En video’s kijken nu eenmaal lekker weg. Waarom zou je zelf geen filmpjes maken om op je website aan te bieden?

3 redenen om marketingvideo’s op je website aan te bieden

1.       Mensen kijken graag video’s.

Video’s zijn zeer populair. Dat blijkt wel uit de populariteit van YouTube. Ook zakelijk wordt het medium steeds vaker ingezet. Niet iedereen leest graag en dan is een filmpje een aantrekkelijke vervanger om informatie over te brengen. De kijker ervaart een moment van ontspanning, want hij of zij hoeft weinig te doen om iets nieuws te leren.

2.       Video’s gaan gemakkelijk viraal.

youtube-video-marketingVideo’s gaan gemakkelijk viraal, wat betekent dat ze razendsnel over het internet verspreid worden. In tegenstelling tot jaren geleden, kan videomateriaal tegenwoordig eenvoudig op internet worden gedeeld. Websites als YouTube en Vimeo maken het zeer gemakkelijk om filmpjes op internet te publiceren. Daarna kunnen ze in een handomdraai met een code op webpagina’s worden geplaatst of op sociale media worden gedeeld. En als jij een geweldige, leerzame video maakt, dan kun je in een klap naamsbekendheid verwerven als die viraal gaat.3.       Video’s zijn zeer veelzijdig.

Wat ga je eigenlijk filmen? Er is heel veel mogelijk met video’s. Een van de belangrijkste voorwaarden is dat een video niet commercieel overkomt. Mensen houden er niet van om gepusht te worden om iets te kopen. In plaats daarvan willen ze graag informatie hebben.

Jij kunt die informatie aanbieden. Neem jezelf op en geef tips uit je vakgebied. Leg uit hoe je veel voorkomende problemen oplost of interview een expert uit je vakgebied. Experts hebben vaak geweldige ideeën en inzichten die je met je doelgroep kunt delen. Verder zou je ook een boek kunnen reviewen en je oordeel in een filmpje kunnen geven.