Volgers vinden op Twitter: laat weten dat je twittert!

Wanneer je je net bij Twitter hebt aangemeld, voelt het meestal alsof je tegen een muur zit te praten. Het aantal volgers is onder de tien en de respons op de eerste tweets is nihil. Waarom ben ik hier eigenlijk aan begonnen, vraag je je af. Gelukkig is het opbouwen van een netwerkje niet zo moeilijk!

Een van de manieren om volgers te krijgen is om zoveel mogelijk uit te dragen dat je twittert. Hoe meer mensen van je bestaan op Twitter afweten, hoe groter de kans dat hier potentiële volgers tussen zitten.Hier volgen acht tips:

  1. Vertel je familie, kennissen en vrienden dat je op Twitter zit.
  2. Vertel je collega’s of opdrachtgevers dat je twittert en stel voor om elkaar te volgen.
  3. Plaats je Twitter-naam op visitekaartjes. Dat maakt het gemakkelijk voor anderen om je op Twitter te vinden. Handig op netwerkbijeenkomsten!
  4. Plaats je Twitter-naam onderaan e-mails, facturen, briefpapier en in de nieuwsbrief.
  5. Plaats social media knoppen op je website met een link naar je Twitter-account.
  6. Ga zelf op zoek naar bekenden op Twitter. Gebruik Twitter Search om op hun naam te zoeken of doorzoek het adresboek van je e-mail client via de vriendenzoeker van Twitter.
  7. Gebruik je andere social media? Plaats ook daar je Twitter-naam en vraag mensen om je op Twitter te volgen.
  8. Heb je een bedrijf? Vertel je klanten dat ze je heel makkelijk via Twitter kunnen bereiken, bijvoorbeeld om vragen te stellen of om feedback te geven.

Twitter-begeleiding

Wil je graag meer weten over Twitter? Graag geef ik persoonlijke begeleiding op maat over Twitter. Bezoek http://www.mariskamedia.nl voor meer informatie.

Abonneren

Vul onderstaand formulier in om je op dit blog te abonneren: