Vragen bij zakelijk bloggen: waarom geen Adwords (2)?

google adwords en bloggenBeginner-klein

Een van de meest gestelde vragen die klanten over zakelijk bloggen stellen, is: “Waarom zou ik gaan bloggen als ik ook Google Adwords kan gebruiken om hoger in Google te komen?” Dat is een logische vraag.

Bij Google Adwords bied je op een bepaald zoekwoord waarmee je hoog in Google wilt scoren (bijvoorbeeld ‘tekstschrijver nijmegen’) en betaal je voor het aantal keer dat zoekverkeer op je betaalde Adwords-advertentie heeft geklikt. Het is een snelle manier om goed vindbaar te worden.

2. Wat is het voordeel van een zakelijk blog ten opzichte van Adwords?

Zakelijk bloggen is een zeer goede manier om hoger in de organische resultaten van zoekmachines te komen. Dat zijn dus de normale zoekresultaten, waar je niet voor hoeft te betalen. Terwijl je website bij Adwords tussen de betaalde advertenties komt te staan (vaak boven de normale resultaten), bouw je met een zakelijk blog een natuurlijke positie in Google op. Omdat je steeds meer blogartikelen publiceert, worden die allemaal geïndexeerd in zoekmachines en profiteer je blijvend van meer bezoekers op je website.

Hoog in Google zolang je betaalt

Bij Google Adwords sta je hoog in Google zolang je blijft betalen. Zodra je ermee stopt, verdwijnt je advertentie en dus je hoge positie in Google. Als je budget hoog genoeg is om voor Adwords-advertenties te blijven betalen, dan is dit natuurlijk geen probleem. Maar mocht het budget opraken, dan krijgt je vindbaarheid een flinke knauw.
Het is wel mogelijk dat je dankzij je goede vindbaarheid door Adwords ook een hogere positie in de organische zoekresultaten hebt opgebouwd. Dat komt doordat je website bekend is geraakt en er meer mensen vanaf social media of hun website naar linken.

adwords betaalde advertenties google

Het effect van advertentieblockers

adblock-plusWist je trouwens dat niet iedereen Adwords-advertenties te zien krijgt? Veel mensen zitten niet op reclame te wachten en negeren de betaalde resultaten in Google of installeren advertentieblockers (zoals AdBlock Plus) om helemaal van online reclame af te zijn. Zij krijgen je advertentie dan nooit te zien.

Is bloggen goedkoper?

Of een zakelijk blog goedkoper is, hangt af van de prijs die je bij Adwords voor zoekwoorden betaalt en of je zelf blogartikelen kunt schrijven. Als je zelf goede blogartikelen kunt schrijven, kost het je alleen maar tijd. Maar als je het bloggen uitbesteedt, betaal je uiteraard een bepaald tarief aan een tekstschrijver.

Het is slim om het effect van een blog op lange termijn te bekijken. Blogartikelen blijven altijd bestaan, dus profiteer je langdurig van elk artikel, terwijl het effect van Adwords stopt zodra je ermee stopt.

Een combinatie van Adwords en bloggen

Boek zakelijk bloggen mariska van dasselaarHulp nodig?Adwords wordt vaak ingezet bij de start van een website, om binnen korte tijd goed vindbaar te worden. Een combinatie van Adwords en een zakelijk blog heeft bij veel bedrijven voor succes gezorgd. Als de website eenmaal wat bekendheid heeft verworven en het blog eenmaal goed loopt, kan Adwords worden afgebouwd.