Waar blijven mijn blogbezoekers nu?

Zakelijk bloggen

Beginner-klein

Als beginnende blogger heeft iedereen ermee te maken: in het begin telt je blog maar liefst… nul bezoekers. En als je dan toch op een stuk of tien artikelen gezwoegd hebt, komen er slechts een stuk of tien. Waar gaat het mis met je blog?Het gaat niet mis!

Laat ik beginnen met deze troostende woorden: het gaat gelukkig niet mis, althans, niet direct. Het is namelijk helemaal niet raar om in het begin weinig blogbezoekers te hebben. Een blog is een investering, wat betekent dat er tijd en moeite voor nodig is om het goed te laten draaien. Meestal geldt: hoe meer goede blogartikelen je publiceert, hoe meer het bezoekersaantal groeit.

Zelfs de meest succesvolle bloggers zijn niet in één dag succesvol geworden. Ook zij startten ooit met een simpel blog met waarschijnlijk nog weinig lezers. Het kan jaren duren voordat je duizenden bezoekers per maand (of week) kunt verwelkomen. Geef dus niet te snel de moed op en heb geduld. Je moeite wordt uiteindelijk beloond.

Wat kun je intussen doen?

Behalve veel goede blogartikelen publiceren, kun je die proberen zo goed mogelijk te promoten. Maak gebruik van de middelen die er zijn, bijvoorbeeld:

 • Social media: publiceer elk nieuw blogartikel op je social-mediakanalen.
 • Zoekwoorden: gebruik de Google Adwords Keyword Tool om te kijken welke zoekwoorden in jouw vakgebied populair zijn en verwerk die in je artikelen.
 • Drukwerk: vermeld het webadres van je blog op al je drukwerk, zoals visitekaartjes en flyers, zodat men van het bestaan van je blog afweet.
 • Gebruik Google Analytics om de bezoekers die je al wel hebt, te analyseren. Welke blogartikelen zijn tot nu toe het populairst? Speel hierop in door op die bestaande ideeën in te haken in nieuwe artikelen.

Als het goed is, moet het aantal bezoekers geleidelijk aan groeien. Gebeurt dit niet? Vraag je dan af of je blogartikelen wel interessant genoeg zijn voor je doelgroep. Vraag desnoods een vakgenoot om advies. Wie weet krijg je wel waardevolle tips!

Comments

 1. Wat ik hier uit dit goede artikel vooral onthoud is vooral nooit opgegeven en blijven doorgaan.
  Ok, dat gaan we dan maar doen.
  Hopelijk krijg ik dan ook blogbezoekers?
  We zien wel.