Waarom afbeeldingen op je bedrijfsblog niet mogen ontbreken

bedrijfsblog afbeeldingenBeginner-klein

Een bedrijfsblog is meer dan alleen tekst op een webpagina. Een goed blogartikel is namelijk niet compleet zonder een of meer afbeeldingen. Zonder een afbeelding loop je namelijk allerlei kansen mis – en dat is zonde! Maar waarom zijn afbeeldingen dan zo essentieel?

3 Redenen om afbeeldingen op je bedrijfsblog te gebruiken

 

1. Vergroot de click-through rate op social media.

Als je een bedrijfsblog onderhoudt, kun je je blogartikelen op social media promoten om lezers te trekken. Sterker nog: zonder social media loop je een hele lezersgroep mis. Maar het is minstens zo belangrijk dat je blogartikelen goed tot hun recht komen als je ze op bijvoorbeeld Facebook, Google+ of Pinterest deelt. Dit kan door een goede uitgelichte afbeelding in het blogartikel te gebruiken. Die wordt namelijk bij de link naar het blogartikel in social-mediaberichten getoond, wat de click-through rate (aantal kliks op je link) vergroot:

blogartikel op facebook

Een uitgelichte afbeelding is vaak de eerste afbeelding die je in het blogartikel invoegt. In WordPress kun je deze ook bij het onderdeel Uitgelichte afbeelding invoegen. Zorg dus dat je minstens één afbeelding in het artikel hebt staan.

Weetje: je kunt je blogartikelen alleen op Pinterest delen als er een afbeelding in staat.2. Kom hoger in Google Afbeeldingen.

Wie een website heeft, wil graag hoger in Google komen. Wist je dat afbeeldingen je daarbij kunnen helpen? Je kunt in Google namelijk ook op afbeeldingen zoeken en vaak verschijnen de eerste paar afbeeldingen van Google Afbeeldingen ook bij de reguliere zoekresultaten van Google. Het is dus een gemiste kans als je geen afbeeldingen op je bedrijfsblog gebruikt.

afbeeldingen in google

Uiteraard moet je je afbeeldingen wel optimaliseren voor zoekmachines. Dit doe je door:

  1. Zoekwoorden in de bestandsnaam te verwerken, bijvoorbeeld twitter-workshop.jpg.
  2. Zoekwoorden in de Alt-beschrijving te plaatsen.
  3. Zoekwoorden in de titel van afbeeldingen te plaatsen.

Punt 2 en 3 kunnen meestal in het CMS dat je gebruikt worden ingevuld zodra je de afbeelding hebt geüploaded.

 3. Afbeeldingen komen goed tot hun recht op je blog.

Ook op je blog zelf komen afbeeldingen goed tot hun recht. Als op de hoofdpagina van je blog snippets van je blogartikelen worden weergegeven, staat de uitgelichte afbeelding hier vaak bij. Dit is een extra kans om de interesse van potentiële lezers te wekken, want een afbeelding trekt meer aandacht dan alleen tekst.

Daarnaast breken afbeeldingen de tekst van je artikel. De meeste mensen zitten niet op lange lappen ononderbroken tekst te wachten. Afbeeldingen zorgen voor lucht en een prettige leeservaring.

Waar vind je afbeeldingen?

Wil je weten welke afbeeldingen op internet je mag gebruiken zonder het auteursrecht te schenden? Lees het artikel Het auteursrecht: welke afbeeldingen mag ik wel gebruiken?