Zakelijk netwerken tijdens Twibo Nijmegen

Twibo NijmegenEigenlijk is het altijd eng: ergens heengaan waar je niemand kent. Ietwat gespannen fiets ik richting Intermedi Art, waar de Twibo Nijmegen gehouden wordt, een Twitter-borrel voor ondernemers. In gedachten zie ik mij al zieligjes bij een muur wegkwijnen terwijl anderen zelfverzekerd met elkaar kletsen en zorgeloos visitekaartjes uitwisselen. Ik vraag mij af waarom ik mij ook alweer heb aangemeld. Waarom zouden mensen juist met mij willen praten?

Gelukkig is het drukte om niets! Net als bij andere netwerkbijeenkomsten kom je – logischerwijs – om te netwerken. En de Twibo Nijmegen bestaat dan ook uit een avondje gezellig borrelen met ondernemers en tussendoor een leerzame workshop. Aruna Carver van Groeipotentie.nl legt via een korte presentatie uit hoe je als bedrijf een propositie opstelt en wat dat je kan opleveren. Handige tips voor je bedrijf!

zakelijk netwerkenAl snel verdwijnt de angst om met de muur te vergroeien als sneeuw voor de zon. De Twibo is een laagdrempelige bijeenkomst om ondernemers uit allerlei vakgebieden te ontmoeten, en dat is zeker gelukt! Zo ontmoet ik onder andere grafische designers, een collega tekstschrijfster, de eigenaar van een Taxi-bedrijf en de eigenaresse van Het Beuningen Nieuws.

Al snel worden er vele ervaringen en tips uitgewisseld en kun je kwartetten met de ontvangen visitekaartjes. Het leuke is dat je van elkaar kunt leren en een kijkje krijgt in andermans leven als ondernemer. Bovendien verbreed je je netwerk en dat vergroot de kans op nieuwe opdrachtgevers. Aangezien het een Twitter-borrel is, kun je elkaar naderhand eenvoudig online ontmoeten via Twitter.

Heb je dus wat drempelvrees voor netwerkbijeenkomsten? Gewoon gaan en alles komt goed! En de volgende keer dat je gaat ken je vanzelf al wat mensen.

 

Wil je ook eens naar de Twibo Nijmegen (of omstreken)? Bezoek dan Groeipotentie.nl.

Media op maat: Mariskamedia.nl.

Zakelijk bloggen: Blogteksten.nl