Waar is Mariska Media gebleven?

Waar is Mariska Media gebleven? Nee, je bent echt niet de enige die zich dit afvraagt. Na een paar jaar zeer actief te zijn geweest, is Mariska Media plotseling stil geworden. Het bloggen over zakelijk bloggen stopte en ook de berichten op sociale media doofden uit. Wat is er aan de hand?

Een moeilijke beslissing

Intussen is het alweer jaren geleden dat ik een moeilijke beslissing moest nemen. Zou ik doorgaan als ZZP’er of niet?

Ik had met Mariska Media een flinke naam opgebouwd en zelfs een boek gepubliceerd. Voor de buitenwereld was ik een groot succes, en dat was ik deels ook, iets waar ik nog steeds met trots aan kan terugdenken. Maar van binnen voelde ik vooral stress en faalangst en een verantwoordelijkheidsgevoel dat te groot voor me was. Ja, ik kan teksten schrijven. Ja, ik had een succesvol blog waaruit ik klanten kon werven. Maar veel uren werken, dat kon en kan ik nog steeds niet! Het resultaat was dat ik me volledig uitgeput voelde en niet meer kon bloggen.

Werken als ZZP’er is aan de ene kant leuk en uitdagend, maar tegelijkertijd hard werken. Van alle uren die ik werkte, was slechts een derde facturabel. Dat is geen probleem als je in staat bent om fulltime te werken, maar dat is voor mij helaas niet haalbaar. Hierdoor kon mijn bedrijf niet levensvatbaar worden, terwijl ik wel klanten had. Uiteindelijk besloot ik dan ook om met Mariska Media te stoppen en alleen nog hobbymatig te schrijven.

Intussen is er heel wat gebeurd. Ik ben naar Arnhem verhuisd, waar ik een nieuw leven heb opgebouwd. Intussen woon ik in een leuke woning met twee konijnen, doe ik vrijwilligerswerk bij een verpleeghuis en ben ik in de leer als ervaringsdeskundige. Zo heeft het stoppen met iets nieuwe deuren geopend!

Hoe nu verder?

Zoals je kunt zien, staan alle blogartikelen over zakelijk bloggen nog online. Door de jaren heb ik een hoop kennis gedeeld, waar veel mensen nog iets aan hebben. Dit blog zal echter een nieuwe functie krijgen, die ik nog ga invullen. Voor nu zal het vooral een persoonlijk blog worden, waarbij ik geen druk meer op mijzelf leg. Ik schrijf iets wanneer ik daar behoefte aan heb. Een bevrijding! šŸ™‚

Speak Your Mind

*